onsdag 29. januar 2014

GO GREEN

Jeg setter meg alltid noen målsettinger når et nytt år begynner - nytt år, nye muligheter - kall det gjerne nyttårsforsett. Målsetting nummer 1 var å spise sunnere og ha mer fokus på næringsrik mat - både for meg selv og ungen. I tillegg fikk jeg en veldig inspirerende bok i julegave av en venninne, nemlig "MAT MED MER" av Berit Nordstrand. 
Bildet er hentet fra hjemmesiden til Berit Nordstrand "Fravia"
Hun er seksbarnsmor, livsnyter, overlege og i følge meg og sikkert mange andre: overmenneske! Boken kombinerer kunnskap og ernæring med gode oppskrifter. Berit Nordstrand gjør det veldig enkelt å velge økologisk; "på grunn av skånsom bearbeiding, minst mulig tilsetningsstoffer, ingen bekymring omkring sprøytemiddelrester, mest mulig næring samt viktig fokus på det rene og miljøet. Og sist men ikke minst; for best mulig smak og nytelse!" Jeg ville teste litt 
nærmere ut om den siste påstanden var sann.

Som en familie på to, sjekket jeg derfor ut mulighetene våre hos KolonihagenKolonihagen får kvalitetskontrollert frukt og grønt som pakkes i kasser og sendes ut til kunden - på døren! De tilbyr forskjellige kasser, basert på dine behov. De har blant annet grønnsakskasser med og uten poteter, middagskasser, singelkasser med mer. De foretrekker økologiske og biodynamiske produkter og velger norskt så langt det lar seg gjøre.

Vi valgte singelkassen - da det er begrenset hvor mye grønt jeg får stappa i femåringen. I går kom vår tredje kasse. Hva som er i kassen varierer fra uke til uke, og det sendes ut en e-post med innhold for påfølgende uke. 







Innhold denne uken var epler, kiwi, purre, agurk, isbergsalat, tomater, squash, paprika, brokkoli, sitron, egg, müslibrød. Egg, brød, tomat, agurk og paprika har jeg fått hver uke.



Kolonihagen har oppbevaringstips på nettsiden sin, som jeg følger slavisk. Så langt synes jeg det virker som om maten har like lang holdbarhet som ikke-økologisk mat, slik at ikke alt må spises opp i løpet av uken.


Men tilbake til målsettingen min; Jeg spiser i alle fall vesentlig mer grønnsaker og frukt enn tidligere, fordi jeg er livredd for å måtte kaste noe. Med en pris på kr 380,- per kasse, føler jeg virkelig at alt må spises opp! Og generelt liker jeg dårlig å kaste mat.



Det jeg tenkte var bakdelen med å få en ferdigplukket kasse, var at jeg ikke nødvendigvis likte alle grønnsakene (jeg er ikke kresen, men...) Så jeg grein litt på nesa da jeg fikk aubergine og fennikel. Men takket være blant annet Trines Matblogg lagde jeg et par nyyydelige retter av nettopp disse grønnsakene. Denne uken er det squash, som er utfordringen.


Hver uke har jeg fått deilige brød. Denne uken var det et müslibrød, saftig og godt.


Da gjenstår det bare å glede seg til neste uke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar